Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за покупка на 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от raduslaf Покажи съобщение
    Здравейте, бих искал да попитам къде в София мога да намеря наистина надежден сервиз, в който бих могъл да направя пълен преглед на кола, която евентуално съм решил да купя.Имам предвид специализиран.Насочил съм се към 2.4 JTD 136 коня.Става дума за пълна компютърна диагностика и обстоен преглед на ходова част.Ако е възможно и "жива" диагностика също.Благодаря.
    http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=54
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от raduslaf Покажи съобщение
      Здравейте, бих искал да попитам къде в София мога да намеря наистина надежден сервиз, в който бих могъл да направя пълен преглед на кола, която евентуално съм решил да купя.Имам предвид специализиран.Насочил съм се към 2.4 JTD 136 коня.Става дума за пълна компютърна диагностика и обстоен преглед на ходова част.Ако е възможно и "жива" диагностика също.Благодаря.
      Ми при Бобо естествено
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Здравейте, смятам да си взема Алфа Ромео 156 1.8ТС 144хп, знам че този вапрос е много често задаван и вече умразнал, но все пак за какво трябва да гледам при огледа, какви са най-често срещаните проблеми при тази кола,след колко време се сменя маслото при този автомобил, а за диагностиката разбрах при Бобо само някой ако може да ми каже и каде е това...и моля без излишни коментари. Мерси предварително за информацията. И колко харчат при нормално каране 110-120 изванградско, 50-60 градско?
        Last edited by atanasov; d.m.y г., 01:23.

Comment

Първоначално публикувано от atanasov Покажи съобщение
          Здравейте, смятам да си взема Алфа Ромео 156 1.8ТС 144хп, знам че този вапрос е много често задаван и вече умразнал, но все пак за какво трябва да гледам при огледа, какви са най-често срещаните проблеми при тази кола,след колко време се сменя маслото при този автомобил, а за диагностиката разбрах при Бобо само някой ако може да ми каже и каде е това...и моля без излишни коментари. Мерси предварително за информацията. И колко харчат при нормално каране 110-120 изванградско, 50-60 градско?
          ----------------------------------------------
          Добре дошъл!
          Ами прочети тая тема открай до край, има и още 2-3 теми в тоя раздел. За тоя мотор има тонове изписано.
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38416

Приятно четене и успех
          Last edited by spe4elist; d.m.y г., 01:32.

Comment

Здравейте, колеги! Да попитам - при купуването на вашите алфи минавали ли сте комп. диагностика и преглед в сервиз и при някой от вас този преглед хванал ли е по-сериозен проблем при колата или това са си 50 лв дарение?

Comment

Ами зависи къде го правиш. Ако чакаш автоджамбазина да те заведе той в сервиз, гаранция че нищо лошо няма да чуеш за колата. Все хубави неща ще ти кажат.
              Иначе диагностиката се състои в две части:
              1. Комп диагностика на мотора, за да се види има ли някакви грешки записани и как функционират различните системи.
              2. Преглед на ходовата част, удари, омаслявания по картера и т.н

Ами от това изложеното, сам прецени, дали има смисъл от тези пари, или не. Особено при положение, ако не разполагаш с подемник да я вдигнеш (канала не винаги върши работа за всички проверки), нищо, че не чуваш хлопане и тропане, могат да те чакат големи изненади. Същото важи и с особена сила и за дизелите. Ако бензинова кола може и да може да се купи без диагностика на мотора (все пак човека трябва да е доста опитен), то дизела задължително трябва да мине през сервиз, че това ще ти спести страшни финансови драми после, заради които може и да намразиш марката. Но имай предвид, че качествена диагностика могат да ти извършат само в сервизи, които ремонтират основно 'талянки, защото тези коли си имат доста тънкостти.
              Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 12:11.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от hysterics Покажи съобщение
                Здравейте, колеги! Да попитам - при купуването на вашите алфи минавали ли сте комп. диагностика и преглед в сервиз и при някой от вас този преглед хванал ли е по-сериозен проблем при колата или това са си 50 лв дарение?
                Аз не, ма тва е щото не я купих от България... Щом ще я купуваш от тукашна автокъща или от частно лице - задължително на преглед в сервиз, кеф ти Екстрийм, кеф ти Лисан, кеф ти Ванто
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

заключвам темата. Има такава във "важни"
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                  X